Albert Heijn en Midden-Gelderland: ‘Inclusiviteit in de supermarkt’

De Albert Heijn-filialen in de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland opereren hand in hand met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland (WSPMG). Donderdag 6 december 2018 zetten beide partijen en negen partnergemeenten en het UWV hun handtekening onder de werkafspraken die eerder dit jaar zijn opgesteld.

Mensen in kwetsbare positie toch op arbeidsmarkt

Door deze afspraken kan het plaatsen van mensen met een kwetsbare positie tot de arbeidsmarkt vanuit de gemeenten en het UWV makkelijker verlopen. De betrokken partijen kunnen zich op deze manier volledig focussen op de werving, selectie en begeleiding van nieuwe talenten binnen de winkels van Albert Heijn in deze regio.

Albert Heijn uitstekend voorbeeld inclusie

De Albert Heijn filialen in de regio werken al jaren samen met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. De afspraken zijn het afgelopen jaar reeds uitgevoerd en hebben geresulteerd in 23 plaatsingen in de Albert Heijn supermarkten in het werkgebied van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. Het gaat om mensen die begeleiding of ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een geschikte arbeidsplek. Het Werkgeversservicepunt  Midden-Gelderland is trots op de samenwerking met de Albert Heijn filialen.

Goede werkplaats met laag verloop

Albert Heijn biedt kandidaten een goede werkplek om weer mee te doen in het arbeidsproces. Nieuwe medewerkers krijgen een buddy op de werkplek  en interne begeleiding. Landelijk krijgt 70% van de mensen na de proeftijd een contract aangeboden. In de regio Midden-Gelderland ligt dit op 90%. Na 2 jaar krijgt 50% een vast dienstverband aangeboden. Voor de andere 50% is het WSP momenteel in gesprek met de Albert Heijn om een sluitende aanpak te realiseren. De functies variëren van Kwaliteitsmedewerker (schoonmaak), Caissière, Medewerker verkoopklaar (vulploeg) en Verkoop.

Convenant

Het convenant zal ondertekend worden door de wethouder van de gemeente Zevenaar, Belinda Elfrink, de wethouder van de gemeente Rheden, Ronald Haverkamp en Bas van der Vliet, regiomanager UWV Midden-Gelderland. Ook het WSP, AH en de nieuwe medewerkers zijn vertegenwoordigd. Supermarktmanager Michael van ’t Hof en Jobcoach Michiel Hof vertellen over inclusiviteit in de supermarkt  in Zevenaar. Janny Prent, accountmanager van het WSP, zal het belang van de gemaakte afspraken verder toelichten vanuit het WSP gedachtengoed.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam