Arnhemse homo-manifestatie verplaatst naar Gele Rijdersplein

Goed nieuws, Arnhemse
Foto: Regenboogvlag door Jeffrey Groen - © Regio Online

Arnhem – De manifestatie die Gay Horeca Arnhem zaterdag naar aanleiding van de mishandeling van het Arnhemse homostel houdt, heeft vrijwel zeker plaats op het Gele Rijdersplein. De gemeente verwacht veel belangstelling voor de bijeenkomst.

Het Gele Rijdersplein ligt op een steenworp afstand van de plek waar Jasper en Ronnie Vernes Sewratan in de nacht van zaterdag op zondag in elkaar zijn geslagen door tenminste zes jongeren in de leeftijd tussen 14 en 20 jaar. Vijf van hen zijn afkomstig uit Arnhem.

Arnhemse plein te klein

De manifestatie die onder het motto ‘Alle mannen hand in hand’ zou in eerste instantie worden gehouden op het veel kleinere Jansplein. Maar door de te verwachte toeloop heeft de gemeente Arnhem in overleg met de organisatie besloten uit te wijken naar een groter plein. Dat wordt zo goed als zeker het Gele Rijdersplein dat vrijwel grenst aan het Jansplein.

‘Afschuwelijk’

Waarnemend burgemeester Boele Staal sprak maandagavond zijn afschuw uit over de mishandeling. ,,Dit bericht sneed door mijn hart.’’

Hij woont net als andere leden van het college van burgemeester en wethouders de manifestatie bij. Ook gemeenteraadsleden zullen vanaf 17.00 uur hand in hand staan op het Gele Rijdersplein. Staal sprak zijn waardering uit voor het initiatief van Gay Horeca Arnhem.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam