Binnenstad Wageningen heeft nieuwe LED-verlichting

binnenstad
fotograaf Guy Ackermans

Wageningen – In de maand november is alle verlichting in de Hoogstraat en de zijstraten vervangen door energiezuinige LED lampen. Dit betekent een besparing van 10.861 kWh per jaar (± € 2379,07 per jaar) voor de binnenstad.

LED-verlichting binnenstad

Wethouder Han ter Maat: “Het college wil graag bijdragen aan een duurzame leefomgeving, en met deze LED verlichting maken wij een grote stap. Daarnaast kreeg ik ook signalen dat men de straatverlichting rommelig vond door de verschillende kleuren. Dat hebben we nu ook aangepakt. Bovendien zijn de zijstraten allemaal voorzien van dezelfde lampen die midden boven de straat hangen en zo beter en mooier schijnen. De gemeente geeft nu zelf het goede voorbeeld: energiebesparing gaat hier gepaard met een mooiere binnenstad!”.

De vervanging van de verlichting past in het programma voor de binnenstad. Meer informatie is te vinden op www.binnenstadwageningen.nl en op de Facebook pagina binnenstadwageningen. Ook bent u elke vrijdagmiddagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur welkom in de binnenstadswinkel, Hoogstraat 15.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam