Burgemeester sluit woning na vondst harddrugs

harddrugs, corrupte
Foto: © Politie.nl

Arnhem – Naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek naar internationale handel in harddrugs via postpakketten is een woning aan de Slochterenweg op maandag 16 juli 2018 doorzocht. In de woning is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Op last van de burgemeester van Arnhem is de woning per direct voor een periode 3 maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet.

Gevaarzetting

Er zijn gevaarlijke stoffen in de woning aangetroffen die doen vermoeden dat er drugs in de woning werd geproduceerd. De productie van drugs kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals brandgevaar, ontploffingsgevaar, schade aan de gezondheid en verstoring van de openbare orde. Er werden verder onder andere 16 kilo amfetamine gevonden met een geschatte straatwaarde van 128.000,- tot 240.000,- euro. Deze verhoogde gevaarzetting en de aanwezigheid van een grote handelshoeveelheid drugs heeft er toe geleid dat de burgemeester spoedeisende bestuursdwang heeft toegepast.

Beleid

De burgemeester heeft begin dit jaar nieuw artikel 13b Opiumwetbeleid vastgesteld.
Burgemeester Marcouch: ‘Het is onacceptabel dat iemand een woning gebruikt voor het produceren van drugs en daarmee de directe omgeving in gevaar brengt. Daarom maak ik gebruik van mijn bevoegdheid, zodat mensen hier veilig kunnen wonen. Ik reken erop dat ook dit drugspand na sluiting een nieuw leven kan beginnen als woning waar mensen ook echt wonen’.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam