Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ was bij Introweek Wageningen

campagneteam
Foto Peter de Haan

Wageningen – Het campagneteam van Rijden zonder Invloed was op zaterdag 18 augustus bij de Introweek van Wageningen. Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch zijn er nog steeds mensen die achter het stuur stappen na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. Met een bakfiets vol alcohol- en drugstesten fietsten zij door de stad om studenten actief aan te spreken en op vrijwillige basis alcohol- en drugstesten af te nemen. Hierbij kreeg het campagneteam hulp van wethouder Peter de Haan.

De actie maakt deel uit van de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ waarin aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van het rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen. “Je brengt jezelf en anderen in gevaar met drugs en alcohol op in het verkeer. Het is daarom goed om bewust te zijn van de effecten van deze middelen en te voorkomen dat je onder invloed aan het verkeer deelneemt” vertelt Wethouder Peter de Haan terwijl hij een alcohol- en drugstest afneemt bij een student. De test bleek gelukkig negatief te zijn.

Alcohol- en drugstest

Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt, ontvangt de bestuurder een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

Rijden zonder Invloed

Het campagneteam is op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op allerlei, zoals festivals en evenementen en (rij)scholen. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam