Cultuureducatie voor komende jaren op de Zevenaarse kaart

V.l.n.r. Pieter-Jan Buhler (Directeur-bestuurder van Stichting Proles Basisonderwijs in de Liemers), Annemarie Oerlemans (Cultuur Coördinator van Cultuurpunt Het Element), Tienke van der Werf (wethouder Cultuur c.a. bij gemeente Zevenaar) en Bert Frölich (Directeur-bestuurder van Kunstwerk! Culturele Voorzieningen in de Liemers). Op de foto ontbreekt Toon Geluk, voorzitter college van bestuur van Stichting Primair Onderwijs de Liemers). Foto: © gemeente Zevenaar

Zevenaar – Deskundige cultuureducatie is van groot belang voor de ‘culturele opvoeding’ van de basisschoolleerlingen in gemeente Zevenaar. Het belang van onderwijs op het gebied van cultuur wordt onderstreept door diverse partijen, waaronder Provincie Gelderland die daarvoor provinciaal geld beschikbaar heeft gesteld. Andere partijen zijn schoolbesturen, het Element, Kunstwerk! en gemeente Zevenaar.

Convenant cultuureducatie

Op woensdag 22 november is het Convenant 2017 – 2020 ondertekend door genoemde partijen. De inzet op cultuur wordt door het convenant verder gestimuleerd en geeft de basisschooljeugd de mogelijkheid om kennis te maken met diverse cultuurvormen zoals theater, muziek, zang en dans. Hiervoor zullen diverse activiteiten georganiseerd worden.

 

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam