De Elfdorpentocht in de gemeente Ede gaat van start!

Elfdorpentocht
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Ede – Cultuurfonds Ede heeft als doel het leven in de gemeente Ede aantrekkelijker te maken middels kunst en cultuur. Daarom organiseert Cultuurfonds Ede, samen met andere organisatoren en locaties, het reizende festival de Elfdorpentocht. Daarbij vinden we het belangrijk dat álle inwoners van de gemeente Ede in aanraking gebracht worden met kunst en cultuur. Uiteindelijk zal de Elfdorpentocht alle 11 woonkernen (Ede, Bennekom, Lunteren, Harskamp, Ederveen, Otterlo, Wekerom, De Klomp, Hoenderloo, Hoog-Baarlo, Deelen) in de gemeente Ede gaan bezoeken. In 2018 starten we met alvast 4 festivals en wel in Wekerom (samen met ’s Heerenloo), Ede (met Eten op Rolletjes), Lunteren (met het Westhoffhuis) en Bennekom (met Woest & Bijster).

De Elfdorpentocht is een serie festivals waarin alle vormen van uitvoerende kunst aan bod komen, van muziek tot dans tot theater tot zang en van klassiek tot modern. De bedoeling is dat iedereen in de gemeente Ede aangetrokken wordt door minimaal één onderdeel van het zeer gevarieerde programma en vervolgens ook in aanraking komt met 15 andere acts die kunnen verrassen. Alle optredende artiesten hebben een link met Ede en treden 10 tot 15 minuten op, waardoor een 4 uur durend festivalprogramma ontstaat.

Eerste editie

Op zaterdag 28 april a.s. vindt vanaf 13.30 uur de eerste editie plaats van de Elfdorpentocht plaats, het Elfdorpenfestival in Wekerom. Het volledig vernieuwde Openluchttheater van de Hartenberg, aan de Apeldoornseweg 60 in Wekerom, is onze gastheer.

Optredende artiesten zijn:

Showkorps Irene – showorkest

Momo Theaterwerkplaats – theateract

Duo Frivoli – wereldmuziek

Pure Voices – musical groep

Jimmy Glasmacher – zang en gitaar

Dancestudio Bennekom – hiphop/dance-act

Marelin van Prooijen – klassiek sopraan

DJFreestyle Music – DJ muziek

Arno Setz + Annemieke Westerloo – theateract

Wilbert Freriks + leerling – drumact

Pineaux Pa Verrotti – parodie op Pavarotti

Tifa – Molukse trommelgroep

Maaike van Wonderen en Mauricio Kleis Kivits – duodans

Valley Voices – vocal group

Davor Smoljan – Schilder/Tekenaar act

The Coincidences – Ierse folkband

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam