Ede start met opknappen bestaande ruiter- en menroutes

Ede start met opknappen bestaande ruiter- en menroutes - Foto: © gemeente Ede

Ede – De gemeente Ede is gestart met het opknappen van de bestaande ruiter- en menroutes in het Edese bos. Op zaterdag 27 oktober is de eerste Opschoondag georganiseerd. Samen met de vrijwilligers is er onder begeleiding van bosbeheerders een stukje van de paden opgeknapt.

Toe aan vernieuwing

De ruiter en menroutes zijn aan een stevige opfrisbeurt toe. Door de jaren heen zijn de routes op sommige plaatsen slecht begaanbaar geworden door bijvoorbeeld moddervorming en ongunstig geplaatste hekken. De vindbaarheid en bebording van de routes laten ook te wensen over. En dat terwijl de natuurgebieden van Ede volop mogelijkheden bieden en vele inwoners en recreanten regelmatig te paard de Edese bossen in trekken.

Vrijwilligers Ede opknappen bestaande ruiter- en menroutes – Foto: © gemeente Ede

Routes verbeteren

De vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij het opknappen van de routes. De gemeente heeft een aantal bijeenkomst georganiseerd om verbeterpunten op te halen bij de enthousiastelingen die graag met hun paard door de natuur rijden. Hieruit kwamen heel wat verbeterpunten en wensen naar voren gekomen. Samen met de vrijwilligers gaat de gemeente hier verder mee aan de slag. Het verbeteren van de routes houd ook in dat er knooppunten opgenomen worden in de routes die uiteindelijk een onderdeel worden van een Veluws knooppuntennetwerk.

Vrijwilligers

De gemeente Ede is erg blij met de inzet van de vrijwilligers. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en/of actief meedoen in het vrijwilligersnetwerk? Meld je aan via de Facebook-pagina “Ruiter- & Menroutes gemeente Ede”.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam