Explosie flat Arnhem kost twee mensen het leven

0
67
foto: Mike Spinhoven @regioonline

Arnhem – Gisteravond vond er rond 21.00 uur een explosie plaats in een flat aan de Daphnestraat in Arnhem. Op het moment van de explosie waren drie mensen in het appartement aanwezig. Ondanks dat omstanders twee van hen direct hulp verleende vanwege brandwonden, zijn zij afgelopen nacht in het ziekenhuis overleden.

Vuur en explosies

Ooggetuigen spraken van een grote vuurbal en nog eens twee explosies. De betreffende flat is dan ook helemaal uitgebrand en verwoest. Blijkbaar is de constructie van het gehele flatgebouw erg stevig, want op wat waterschade na zijn alle appartementen bewoonbaar gebleven. De meeste van de direct omwonenden kunnen waarschijnlijk vandaag alweer hun woning betrekken.

Mogelijk drugslab

Hoewel het vinden van sporen erg lastig is voor onderzoekers, zijn er wel drugsgerelateerde artikelen gevonden. Er zou dus sprake kunnen zijn van een drugslab, waar iets goed mis is gegaan. Meestal betreft het dan chemische drugs, zoals Meth en XTC. Het gebeurt steeds vaker dan dit soort labs middenin woonwijken te vinden zijn.

Derde slachtoffer gevonden

Een derde slachtoffer is vanochtend vroeg gevonden. Hij leeft nog. Getuigen zagen hem met bloed besmeurde kleding wegrennen van de plek des onheils. Er wordt vanuit gegaan dat hij ook betrokken is bij de explosies. Inmiddels heeft de politie twee auto’s geborgen die bij het flatgebouw stonden. Een huurauto en één met Frans kenteken. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here