Gemeente reikt ‘Dankjeweltaart’ uit aan ondernemers

'Dankjeweltaart'

Wageningen – Dennis Gudden reikte gisteren de eerste ‘Dankjeweltaart’ uit aan de Wageningse ondernemer Greenfood50. Gelderland mag zich in 2019 de meest ondernemende regio van Europa noemen. Met het uitreiken van de taart bedankt de gemeente alle ondernemers die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie. 

Wethouder Gudden: ”Wageningen is het hart van het kennisintensieve Agrifood-ecosysteem in Gelderland. Tal van partijen werken hier samen om dat te realiseren, van multinational tot start-up. Een ecosysteem waar mensen elkaar inspireren om de beste kennis te ontwikkelen en toe te passen om wereldwijd miljoenen consumenten gezond en duurzaam te voeden. Vanuit Wageningen draagt GreenFood50 met hun innovaties op het gebied van quinoa bij aan het gezond en duurzaam voeden van de groeiende wereldbevolking.”

Dankjeweltour

Het bezoeken van Greenfood50 is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour.  Elke week gaat een gemeente op bezoek bij een bedrijf om een Dankjewel Taart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse Economie. De Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten die gebakken worden door het Arhemse familiebedrijf van het jaar Bakkerij Hilvers. 

De Dankjeweltour is onderdeel van een reeks aan activiteiten die dit jaar in Gelderland plaatsvinden rondom de EER Award 2019. Gelderland mag zich in 2019 de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer delen we met de Regio Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepreneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio’s.

Ondersteuningsstructuur

Gelderland kreeg de award voor haar uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven. 

In mei is er een Internationale conferentie en gedurende het jaar wil de provincie de contacten tussen het bedrijfsleven vanuit verschillende Europese landen en Regio Gelderland versterken o.a. op het thema duurzaamheid. Gelderland wil de prijs ook benutten om mensen, organisaties, overheden en bedrijven een beetje trotser op Gelderland te maken en zoveel mogelijk bedrijven en organisaties betrekken en hen vragen of ze het EER beeldmerk willen voeren.

Op www.ondernemengelderland.nl kunnen organisaties en bedrijven vanaf 18 februari het EER beeldmerk downloaden om te gebruiken in hun eigen communicatie.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam