Gratis vuurwerkbril voor leerlingen groep 8 in Ede

Gratis vuurwerkbril in Ede

Ede – Leerlingen van groep 8 van basisscholen in de gemeente Ede krijgen een vuurwerkbril uitgereikt. De actie maakt deel uit van de vuurwerkcampagne van de gemeente Ede onder het motto: veilig, rustig en schoon. Burgemeester René Verhulst reikte vandaag de eerste vuurwerkbrillen uit op basisschool De Sprong in Lunteren.

Schoon, veilig en rustig

In aanloop naar de jaarwisseling is er een korte publiciteitscampagne met aandacht voor de thema’s schoon, veilig en rustig. Daarnaast is er aandacht voor woninginbraken tijdens de feestdagen.

Vuurwerkbril
Leerlingen van de groepen 8 van basisscholen in de gemeente Ede ontvangen van de burgemeester een vuurwerkbril. Dit om de aandacht te vestigen op het veilig afsteken van vuurwerk. Iedere school krijgt ook de mogelijkheid om kosteloos een digitaal lespakket aan te vragen.

Gemeentenieuws #Ede

Op de gemeentelijke informatiepagina’s in nieuwsblad Ede Stad wordt ook aandacht besteed aan onderwerpen als vreugdevuren, afsteektijden vuurwerk, opruimen van vuurwerkafval en tips tegen inbraken.

Social media

Social media wordt ingezet om berichtgeving en boodschappen via een breed – en vooral jong – publiek te verspreiden. Onder meer ook met de inzet van de Facebook en Twitter accounts van jeugdboa’s en toezichthouders.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam