Laatste rondleiding Henk Deys in expositie ‘Rhenen op de Kaart’ 

0
35
Henk Deys
Henk Deys - Foto: © Winfried Leeman

Rhenen – Wie door de Rhenense verzamelaar en kenner Henk Deys wil worden rondgeleid heeft nog één kans. Op zaterdag 23 februari verzorgt deze rasverteller een laatste rondleiding door de tentoonstelling ‘Rhenen op de Kaart’ in het Stadsmuseum Rhenen. De aanvang is 14.30 uur, de duur ca. 60 minuten. Belangstellenden wordt aangeraden te reserveren. Van de expositie valt nog te genieten tot en met zaterdag 2 maart 2019.

Henk Deys kleurrijk verteller

In de kleurrijke tentoonstelling zijn zo’n 50 historische kaarten te zien, alle uit de collectie van Henk Deys. Prachtig versierde kaarten uit de 17de -eeuw, militaire kaarten, kaarten van de provincie Utrecht, toeristische kaarten, maar ook waterstaatkundige en rivierkaarten. Rhenen als stad aan de rivier staat centraal.

Alles heeft een bijzonder verhaal

Henk Deys (86): ’Achter iedere kaart zit een bijzonder verhaal. Ik vind het leuk mensen ook bijzondere details te laten zien. Publiek is vaak heel verrast. Men mag mij ook alles vragen.’ Het Stadsmuseum Rhenen organiseert de expositie in samenwerking met het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht (RHCZOU) in Wijk bij Duurstede. Kaarten en boeken van Deys zijn in te zien via www.rhczuidoostutrecht.nl en op de leeszaal aldaar. Bij de presentatie hoort een uitgebreide brochure (te koop in de museumwinkel, € 6).

Kaarten reserveren

Kaarten voor deze rondleiding kunt u kopen of reserveren bij het Stadsmuseum en VVV Rhenen, Markt 20 (hoek Kerkstraat), T 0317- 612077/ vvv@stadsmuseumrhenen.nl. Per rondleiding kunnen 16 personen deelnemen. De prijs van de rondleiding is € 3,-, exclusief museumticket. De Museumkaart is geldig. Gereserveerde kaarten moeten op 23 februari om 14.00 uur zijn opgehaald. Kijk ook op www.stadsmuseumrhenen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here