Meer strafbare feiten Doetinchemse criminele jongeren

De Doetinchemse jongeren die drie weken geleden zijn opgepakt hebben vermoedelijk nog meer op hun kerfstok dan tot nu toe bekend. Naar aanleiding van de publiciteit hierover hebben zich meerdere slachtoffers en getuigen gemeld, waardoor de politie nog twee zaken waarin meerdere strafbare feiten zijn gepleegd in onderzoek heeft genomen. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Strafbare Feiten

 Naast de 11 jongeren die drie weken geleden zijn aangehouden, is nog een twaalfde jongeman opgepakt. Van die 12 arrestanten worden er nog vijf vastgehouden. Zij verschijnen morgen voor de raadkamer. Het gaat daarbij onder andere om zware misdrijven als afpersing, bedreiging, dwang, zware mishandeling, openlijke geweldpleging en hard- en softdrugsbezit.

Aanpak

Deze 12 jongeren en nog een groep van 18 jongeren hebben allemaal een brief van de burgemeester en de teamchef van de politie overhandigd gekregen. Na een eerste gesprek zijn inmiddels met verschillende jongeren vervolgafspraken gemaakt. Aan 18 van deze jongeren is een tijdelijk gebiedsverbod opgelegd.

Met deze aanpak willen politie, gemeente en jeugd- en buurtwerk enerzijds de overlast die de groep heeft veroorzaakt aanpakken en daarnaast de jongeren helpen zich te ontwikkelen als eerlijke inwoners.

 Schadevergoeding

De nieuwe aangiften naar aanleiding van de eerdere publiciteit helpen volgens de politie en jeugd- en jongerenwerk enorm om de jongeren zo concreet mogelijk op hun gedrag te kunnen aanspreken en het strafrechtelijke onderzoek succesvol te kunnen afronden. Slachtoffers kunnen na een veroordeling ook in aanmerking komen voor schadevergoeding. De politie roept slachtoffers opnieuw op misdaden en misdragingen te melden. Ook als ze al wat langer geleden hebben plaatsgevonden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam