Nieuw perronmeubilair voor zeven stations in Gelderland

perronmeubilair
Nederland, Hoevelaken, 20 juni 2013 Spoorbeheerder ProRail neemt Op station Hoevelaken het nieuwe perronmeubilair in gebruik. Reizigers worden getracteerd op koffie en een kleine attentie. Station Hoevelaken is onderdeel van een grootschalige vernieuwing op circa honderd stations in Nederland van o.a. bankjes en comfortable wachtruimten. Photo: Ton Poortvliet/Hollandse Hoogte

Regio Gelderland – ProRail begint nog deze week met het vervangen van perronmeubilair op station Tiel Passewaaij. De komende maanden volgen ook andere stations op de Gelderslijn: Opheusden, Elst, Arnhem Zuid, Kesteren, Hemmen Dodewaard en Apeldoorn. Begin 2019 zijn we klaar.

ieuwe inrichting

Op stations moet het verblijf prettig zijn. Dit doen wij door het perron overzichtelijk, herkenbaar en veilig in te richten. Eerst verwijderen we de oude stalen banken en de objecten die in de weg staan. Zo krijgt iedereen meer ruimte en overzicht bij het in- en uitstappen. Daarna plaatsen we nieuwe houten banken, abri’s, reisinformatiepanelen en prullenbakken. Tijdens de werkzaamheden is er drie tot vier weken lang geen of minder zitgelegenheid op de stations.

Meer van deze tijd

Bij het ontwerp is als uitgangspunt genomen dat de meubels comfortabel zijn, goed ogen, maar ook duurzaam zijn wat betreft onderhoud en levensduur. De komende 10 jaar vervangt ProRail op een kleine 200 stations in Nederland het perronmeubilair. Dat zit een stuk beter, warmer en ruimer.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam