Home Regio Arnhem Onbeveiligde overweg Aalten opgeheven

Onbeveiligde overweg Aalten opgeheven

Aalten – ProRail heeft weer een onbeveiligde overweg minder. De gemeente Aalten sloot op 13 januari de niet actief beveiligde overweg aan de Groot Heinenweg af.

Onbeveiligde overweg defifitief afgesloten

De wegafsluiting maakt toegang definitief onmogelijk met betonblokken en prikkeldraad. ProRail verwijdert op een later moment de overwegbeplating uit het spoor en trekt dan ook de afschermende hekken door. Vlakbij liggen diverse overwegen, beveiligd met lampen, bomen en bellen. Daar kunnen weggebruikers veilig het spoor oversteken. 

Wandelaars actief betrokken

Zowel Stichting Wandelnet als recreatieve belangenbehartigers kunnen zich vinden in de afsluiting. Zij zijn tevreden met de alternatieve spoorkruisingen in de omgeving. 

Geen koeienoversteek meer

Bij de aanpak van deze overweg speelde ook een belangrijk agrarisch belang. Een aanwonende boer is door kavelruil niet langer genoodzaakt het spoor met vee of tractor over te steken. 

Tuunterweg en Kleuverspad

De nabije, onbewaakte overweg Tuunterweg is al beperkt tot langzaam verkeer. Actieve beveiliging met lampen, bomen en bellen staat op de planning. Hierdoor blijft een belangrijke verbinding voor ruiters in stand. De andere nabijgelegen onbewaakte overweg Kleuverspad (ook wel Stationsweg genoemd) wordt in de toekomst opgeheven. Daar is een alternatieve ontsluitingsroute voor in ontwikkeling. 

Ongelukken in de toekomst voorkomen

Met het aanpakken van onbeveiligde overwegen willen we ongelukken voorkomen. ProRail is blij dat gemeente Aalten actief ingrijpt en maatregelen neemt. In de provincie Gelderland liggen tientallen onbeveiligde overwegen. Bij het afsluiten hiervan is medewerking van provincie en gemeenten van cruciaal belang. Onlangs sloten we gezamenlijk in het naastgelegen Winterswijk ook al een overweg af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Meedenkersnetwerk wijst de weg en een luisterend oor

Hillegom, Lisse, Teylingen - Inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk kunnen gebruikmaken van het nieuwe Meedenkersnetwerk. Dit is een netwerk...

HorecaTegoed gelanceerd voor gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Help jouw favoriete horecagelegenheid - Foto: © Bar Baarsch Amsterdam Amsterdam - Om de horeca een hart onder...

Milieustraat Helmond vanaf 30 maart tijdelijk gesloten

Helmond - De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is met ingang van aankomende maandag (30 maart) voorlopig gesloten vanwege het...

Uitbreiding TOGS-regeling voor ondernemers in de non-food

Nederland - Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming...

Kerkelaan Heiloo tijdelijk open voor landbouwverkeer

Heiloo - De N242 is vanaf maandag 30 maart toegankelijk voor al het verkeer. Landbouwverkeer mag dan geen gebruik...