Onze Winkel” neemt afscheid van Veenendaal-oost


Veenendaal Op 24 april j.l. namen team en medewerkers van “Onze Winkel” afscheid van de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost. De gezellige buurtsuper heeft gedurende vijf jaar de bewoners van de wijk voorzien van hun dagelijkse levensbehoeften. Tijdens een afscheidsborrel met betrokkenen bedankte Wethouder Engbert Stroobosscher winkeleigenaar Kees van Doorn en zijn team van bijzondere medewerkers voor hun bijdrage aan Oost. Van Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost ontvingen zij een speciaal voor de gelegenheid uitgegeven oorkonde “Vriend van Oost”. Na dit ‘officiële’ deel vierde het complete team van “Onze Winkel” nog een eigen afscheidsfeestje in het Ontmoetingshuis.

Een bijzondere buurtsuper


“Onze Winkel” startte in 2014 in Oost als tijdelijke buurtsuper en biedt werk aan cliënten van Zideris. Zideris is een kleinschalige organisatie met een eigen gezicht, die graag naar creatieve oplossingen zoekt in professionele begeleiding en ondersteuning voor jongeren en volwassenen met een beperking. Ook zijn er een aantal stageplaatsen opgezet in samenwerking met gemeente Veenendaal, waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer midden in de samenleving staan en zo makkelijker naar een vaste baan groeien.

Dankzij de inzet van Patrimonium, LATEI en Van Elst Vastgoed, alsmede gemeente Veenendaal en Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost, kon “Onze Winkel” 5 jaar geleden van start gaan in het Kloppend Hart Huis in de wijk.

“In de periode 2014 – 2019 bood de buurtsuper in Oost werk c.q. dagbesteding aan zo’n 40 medewerkers.” aldus maatschappelijk ondernemer Kees van Doorn. Tijdens een afscheidsborrel in de winkel nam hij samen met de managers Herbert Diepeveen en Jan-Kees Kelfkens en alle andere medewerkers in de winkel persoonlijk afscheid van hun klanten.

Nieuwe locatie “Onze Winkel”


De activiteiten van “Onze Winkel” worden vanaf 1 mei voortgezet op een nieuwe locatie, aan het Dr. Slotemaker de Bruïneplein. Ook bij deze nieuwe vestiging zijn LATEI en Van Elst Vastgoed B.V. als sponsoren betrokken. Na een kleine verbouwing daar wordt de winkel dan op 15 mei officieel geopend. In Veenendaal-oost opent de Lidl per 1 mei een nieuwe supermarkt.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam