Opening recreatieve fietspaden Gemeente Renkum

fietspaden

Renkum – Vanochtend heeft wethouder Verstand tijdens een bijeenkomst in het Bilderberghotel in Oosterbeek, vier verbeterde fietspaden in de gemeente Renkum geopend. Na een korte toelichting op het project, stapten de aanwezigen op de fiets voor een officieel openingsmoment bij fietspad de Lage Oorsprong.

Kwaliteitsslag

De kwaliteit van de fietspaden is met financiƫle steun van provincie Gelderland verbeterd door fundering aan te brengen, paden te verbreden naar 2 meter en uit te voeren in beton in plaats van asfalt. In totaal is er bijna 5 kilometer fietspad verbeterd. Het gaat om de volgende fietspaden:

  • Oude Oosterbeekseweg (600m)
  • Lage Oorsprong (800m)
  • Doorwerth-Oosterbeek (1 km)
  • Wijdeveldpad (2,5km)

De kwaliteitsverbetering zorgt er voor dat er nauwelijks onderhoud noodzakelijk is. Dat scheelt tijd en geld. Daarnaast rijdt het comfortabeler. De kosten voor het verbeteren van de fietspaden bedragen ongeveer 1 miljoen. Hiervan draagt de provincie 50% van de kosten.

fietspaden

Recreatief fietsnetwerk

De fietspaden maken deel uit van het Gelderse recreatieve fietsnetwerk tussen de fietsknooppunten 37 en 38 en 82 en 84. Inwoners kunnen zo makkelijker recreƫren en toeristen kunnen per fiets onze mooie gemeente bezoeken. Maar ook de tocht naar school of werk gaan makkelijker. Het project past bovendien uitstekend bij de ambities van het college om het gebruik van duurzame vervoermiddelen te stimuleren.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam