Opheffing tijdelijke fietsenstalling aan de Amsterdamseweg

Sonsbeekzijde
© Google Maps

Arnhem – De kantoorkavel aan de Amsterdamseweg, tegenover de uitgang Sonsbeekzijde van het station, is verkocht. Deze kavel stond al jaren te koop en is tijdens de bouw van het station tijdelijk in gebruik genomen als onbewaakte fietsenstalling. Op de bouwkavel komt een kantoorgebouw.

De tijdelijke fietsenstalling is vanaf 22 augustus gesloten en wordt ontmanteld. De gemeente zal dat een maand van tevoren aankondigen, onder meer met informatieborden bij de tijdelijke stalling. Fietsen die na 22 augustus nog in de stalling staan, worden verplaatst naar een depot en daar nog 3 maanden bewaard. Direct na 22 augustus beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het kantoor. Fietsers kunnen in het vervolg hun fiets in de bewaakte stallingen bij het station parkeren. Daar is nog volop plek, al zal het wel even wennen worden voor de gebruikers.

Bewaakt en 24 uur gratis

Er zijn twee bewaakte fietsenstallingen in het stationsgebied. Eén aan Sonsbeekzijde (onder het Cito-gebouw) en één recht onder de stationshal aan Centrumzijde. Hier staan fietsen veilig en droog. Met een OV-chipkaart kunnen fietsen daar de eerste 24 uur gratis gestald worden.

Extra mogelijkheden onderzoeken

In de bestaande bewaakte fietsenstallingen is genoeg ruimte om de fietsen van de tijdelijke stalling op te vangen. Ook in de toekomst, als de laatste bouwkavels ontwikkeld zijn en de stalling bij Pathé opgeheven wordt, is er nog voldoende plek. Daarnaast gaat de gemeente zich maximaal inspannen voor extra gratis fietsenstallingen aan de Sonsbeekzijde en bekijken of het mogelijk is om een fiets meer dan 24 uur gratis in de bewaakte stalling te parkeren.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam