Subsidie voor nieuwe stichting Fanfare Onderwijs Dinxperlo

dinxperlo
geralt / Pixabay

Aalten – Muziekvereniging Psalm 150 gaat per 1 augustus 2019 de stichting Fanfare Onderwijs Dinxperlo oprichten om het muziekonderwijs voor harmonie en fanfare voor de muziekverenigingen in Dinxperlo te verzorgen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten heeft besloten om de nieuwe stichting vanaf 1 augustus 2019 voor vier schooljaren een subsidie te verstrekken.

Eind 2017 heeft muziekvereniging Psalm 150 bij wethouder Henk Rijks aangegeven zelf het harmonie- en fanfare-onderwijs voor leden van muziekverenigingen uit Dinxperlo te willen gaan verzorgen. Nu wordt dit nog verzorgd door Muziekschool Oost Gelderland. Psalm 150 richt hiervoor de stichting Fanfare Onderwijs Dinxperlo op. De nieuwe stichting wil kwalitatief en betaalbaar onderwijs aanbieden, lokaal georganiseerd en breed toegankelijk. Zij neemt de algemene coördinatie van het opleidingsprogramma op zich en gaat als intermediair tussen leerlingen en docenten optreden.

Breed draagvlak

Wethouder Rijks: “De plannen worden breed gedragen en zijn ontwikkeld door een werkgroep waarin naast bestuursleden ook jeugdleden en docenten zitting hebben. Een enthousiaste werkgroep met enorm veel ervaring en expertise. Ik heb dan ook alle vertrouwen in de plannen.” Het college heeft besloten om vanaf 1 augustus 2019 (aanvang schooljaar 2019-2020) voor een periode van vier schooljaren een budgetsubsidie toe te kennen aan de stichting Fanfare Onderwijs Dinxperlo. Per dezelfde datum wordt de subsidie aan Muziekschool Oost Gelderland beëindigd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam