Tafeltennisvereniging SHOT floreert en wil uitbreiding jeugdgroep

tafeltennisvereniging

Wageningen – Op 2 september jl. heeft tafeltennisvereniging Shot haar nieuwe accommodatie aan de Haverlanden geopend. Shot is er erg blij mee en is de afgelopen periode druk doende geweest haar nieuwe clubhuis verder in te richten en aan te kleden. Dit laatste heeft onder andere geresulteerd in de plaatsing van enkele mooie buitenborden waarop goed te zien is waar Shot nu gehuisvest is. Wethouder Han ter Maat, heeft het nieuwste bord op zaterdag 24 februari jl. officieel onthuld.

Nieuwe accommodatie

“Als gemeente willen we graag dat meer jongeren en volwassenen gaan sporten en bewegen. Ook in clubverband. Dankzij de nieuwe accommodatie van Shot zie je nu al dat de vereniging gaat groeien. Daar ben ik erg blij mee en door duidelijk te laten zien waar Shot nu zit, komen er misschien nog meer leden bij! Tijdens de opening in september had ik al aangegeven dat een bord op de accommodatie nog uitnodigender zou kunnen zijn en gelukkig: dat bord is er nu!”, aldus wethouder Sport, Han ter Maat.

tafeltennisvereniging

Rode vloer

De nieuwe locatie wordt alom gewaardeerd door de leden van Shot en zeker ook door bezoekende verenigingen. Het ziet er allemaal heel fraai en verzorgd uit en ook de speelzaal met zijn rode vloer, uitstekende verlichting en grote inhoud wordt als bijzonder prettig ervaren.

Tafeltennisvereniging

Voorzitter Frans Lambi licht toe: “Shot is een club voor jong en oud en ontwikkelt zich gestaag, zowel kwantitatief als kwalitatief. Het aantal leden is sinds de opening van ons nieuwe clubhuis verder toegenomen en de 100 inmiddels genaderd. We zijn er trots op dat het eerste team van Shot ondertussen is doorgestoten tot de Hoofdklasse voor senioren en dat onze jeugdgroep een opgaande lijn laat zien. Onze jeugd willen we nu verder versterken, want die hebben we hard nodig met het oog op de toekomst!”.

Jeugdleden

Shot heeft op dit moment 18 jeugdleden, die intensief worden getraind en begeleid. Speciaal voor deze groep is het interessant om te weten dat tafeltennis met ca. 2 slagen per seconde het snelste balspel is dat er bestaat. Daarom is het best een mooie uitdaging, niet alleen in fysieke zin, maar ook mentaal gezien. Jeugdigen leren op die manier op speelse wijze om snel te reageren en zich te concentreren.

Bezielende leiding

Shot’s jeugdgroep traint twee keer per week onder de bezielende leiding van een trainer en enkele hulptrainers, die oog hebben voor zowel beginners als gevorderden. Leuk is om te zien dat beginners relatief snel de eerste beginselen van het tafeltennis onder de knie kunnen krijgen, zodat zij al vlot met de hele groep kunnen meetrainen. Vanaf ongeveer 8 jaar kan er al aan de training worden deelgenomen. De trainingen vinden plaats op maandagavond van 18.30 – 20.00 uur en op donderdagavond van 18.15 – 19.45 uur. Op deze avonden is er ook de mogelijkheid om te komen kijken, mee te spelen of om kennis te maken met de trainers.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam