Veilig zebrapad voor schoolroute Oosterbeek

Ingebruikname van een veilige oversteekplaats op de Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg in Oosterbeek.

Oosterbeek – Oosterbeek heeft er weer een zogenaamde intelligente oversteekplaats bij. Vandaag, op de eerste schooldag van het jaar, namen leerlingen van basisscholen De Mariënborn en De Marlijn dit nieuwe zebrapad in gebruik. De oversteekplaats aan de Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg (kruising Stenenkruis/Beukenlaan) in Oosterbeek is een belangrijke schakel in de looproute tussen de Beukenlaan en de beide scholen. De gemeente komt met de aanleg van het intelligente zebrapad tegemoet aan een wens van voetgangers, ouders van schoolgaande kinderen en de scholen. 

Het verbeteren van routes van en naar school is een onderdeel van het Meerjaren Uitvoeringsprogramma Verkeer. In de gemeente Renkum zijn in totaal 32 oversteekplaatsen, waarvan er nu zes intelligent zijn.

Intelligente techniek

Vier van deze oversteekplaatsen zijn enige jaren geleden al voorzien van de intelligente techniek die voetgangers detecteert en dan de knipperinstallatie voor automobilisten circa 15 seconden laat branden. In het schemerlicht of in het donker wordt de oversteekplaats extra verlicht met led waardoor de voetgangers op de oversteekplaats goed opvallen. De oversteekplaats is vergelijkbaar met de oversteekplaatsen aan de Utrechtseweg.

Veilige schoolomgeving

Wethouder Jasper Verstand: “Als gemeente vinden wij verkeersveiligheid rondom scholen erg belangrijk. De schoolomgeving moet een veilige plek zijn voor schoolgaande kinderen waar zij de verkeerssituatie kunnen overzien en veilig kunnen oversteken. De komst van deze intelligente oversteekplaats moet hier dit nieuwe schooljaar aan bijdragen. Belangrijke factoren in de verkeersveiligheid in een schoolomgeving zijn daarnaast ook het haal- en brenggedrag en goed verkeersonderwijs. Samen met de inzet van onder andere scholen en ouders kunnen wij de verkeersveiligheid bij de scholen verbeteren.”

 

Wensenlijst
Uit een inventarisatie is gebleken dat er in de gemeente nog minimaal zes locaties in aanmerking

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam