Vier verdachten mishandeling homopaar melden zich bij politie

Arnhem – Vier verdachten die betrokken zouden zijn bij de mishandeling van twee homo’s zondagochtend in Arnhem hebben zich gemeld bij de politie. Het gaat om drie jongens van 16 jaar en een jongen van 14, meldt de politie. Een van de mishandelde mannen is naar eigen zeggen in zijn gezicht geslagen met een betonschaar, waardoor hij enkele tanden is kwijtgeraakt.

De verdachten hadden zich zondag gemeld bij de politie. Zaterdagnacht hield de politie al een 14-jarige jongen uit Arnhem aan en een 20-jarige man uit Gennep. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen om de overige verdachten aan te houden.

Het stel van 31 en 35 jaar oud liep zaterdag over de Nelson Mandelabrug toen een groep van circa zes tot acht jongeren hen begon uit te schelden. Tegen Omroep Gelderland zeggen ze bewust de confrontatie niet uit de weg te zijn gegaan.

Oproep aan informateur

D66-onderhandelaars Alexander Pechtold en Wouter Koolmees maandagochtend hand in hand naar het overleg over de vorming van een kabinet.
D66-onderhandelaars Alexander Pechtold en Wouter Koolmees maandagochtend hand in hand naar het overleg over de vorming van een kabinet. © Twitter / Alexander Pechtold

COC Nederland roept informateur Edith Schippers op de aanpak van geweld tegen lhbti’s prioriteit te geven in de gesprekken over een nieuw kabinet. In Nederland krijgen volgens COC zeven op de tien lhbti’s (lesbo’s, homo’s, bi’s, trangenders en interseksen) te maken met discriminerend fysiek of verbaal geweld.

Het aantal meldingen bij de politie nam de afgelopen jaren toe, van 428 in 2009 naar 1.574 in 2015. Jaarlijks worden slechts zo’n negen daders wegens lhbti-discriminatie veroordeeld, schrijft COC. De organisatie roept slachtoffers van discriminatie en geweld op altijd aangifte te doen.

Het COC roept de politieke partijen aan de onderhandelingstafel op prestatieafspraken tussen politie, OM en Justitie te maken, zodat meer daders worden veroordeeld. Ook pleit het COC voor een hoger strafmaximum bij discriminerend geweld en meer aandacht voor de aanpak van discriminatie op politieacademies. Om geweld te voorkomen moeten scholen volgens het COC meer en betere voorlichting geven.

Hand in hand

Vier verdachten mishandeling homopaar melden zich bij politie
© Gay Horeca Arnhem

D66-onderhandelaars Alexander Pechtold en Wouter Koolmees lieten maandagochtend merken achter de oproep en de slachtoffers te staan. Uit solidariteit liepen zij hand in hand naar het formatieoverleg.

Gay Horeca Arnhem organiseert zaterdagmiddag een demonstratie tegen homogeweld. De organisatie verwacht zaterdag vanaf 17.00 uur enkele honderden mensen op het Jansplein in Arnhem. De organisaties roepen iedereen op zaterdagmiddag hand in hand te gaan staan als steunbetuiging aan de slachtoffers.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam