Wageningen sluit boekjaar 2017 af met tekort

Sociaal Domein
loufre / Pixabay

Wageningen – De gemeente Wageningen sluit het jaar 2017 af met een nadelig resultaat van € 2,4 miljoen. Het zijn vooral de stijgende kosten in het Sociaal Domein die hiervan de oorzaak zijn.

Sociaal Domein

“Dat we afsluiten met een nadelig resultaat over 2017, komt niet geheel onverwacht.”, aldus wethouder Financiën Dennis Gudden. “In de loop van 2017 werd duidelijk dat we op een aantal terreinen te maken hadden met tegenvallers, die binnen de lopende begroting niet meer op te vangen waren”. De wethouder duidt daarmee met name op het tekort in het Sociaal Domein van € 1,6 miljoen. In de loop van het jaar is de raad meermaals geïnformeerd dat er een tekort verwacht werd van € 1,1 tot € 1,6 miljoen. Omdat dit tekort voor een belangrijk deel structureel doorwerkt, komt het college na de zomer met voorstellen hoe dit opgelost kan worden.

Eenmalige kosten

Daarnaast is op andere onderwerpen sprake van eenmalige nadelen. Het betreft hier met name een lagere uitkering van het Rijk, de afwikkeling van juridische procedure over de schade aan De Vlinder en de definitieve afboeking van de lening aan Pantarijn. Met beide laatste zaken zet het college een punt achter enkele langlopende juridische kwesties.

Behandeling Jaarstukken

De Jaarstukken worden behandeld op de Politieke Avond van 11 en 25 juni en besluitvorming vindt plaats in de raadsvergadering van 9 juli 2018.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam