Werken aan spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl

Defecte, prorail,verbetering, spoorverbetering, treinen, Komend, wisselverwarming
Foto: © Wesley Weijers - Regio Online

Zevenaar – Komend weekend (23 en 24 maart) vernieuwt Strukton Rail in opdracht van ProRail circa 500 meter spoor tussen Didam en Wehl. Ook werken we aan de bovenleiding in Zevenaar. De werkzaamheden zijn onderdeel van de spoorverbetering Zeven-Didam-Wehl.

ProRail en aannemer Strukton Rail bouwen in opdracht van de provincie Gelderland tussen Didam en Zevenaar een tweede spoorlijn. Hierdoor is er straks minder kans op vertragingen. Bovendien kunnen treinen hierdoor harder gaan rijden. Zo krijgen reizigers meer tijd om over te stappen in Arnhem. Ook vervangen we de overweg Babberichseweg door een tunnel. Fietsers en voetgangers kunnen dan veilig onder het spoor door. 

Werk aan de winkel

De werkzaamheden/spoorverbetering die komend weekend plaatsvinden, starten in de nacht van vrijdag op zaterdag. We leggen dan het treinverkeer stil. Naast het vernieuwen van het spoor, werken we aan kabels en leidingen en passen we een duiker aan. Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden en zijn vooraf door de aannemer geïnformeerd. Maandagochtend moet het werk klaar zijn en rijden de treinen weer. 

Planning

Eind 2019 zijn de spoorverdubbeling en de maatregelen voor de snelheidsverhoging gereed. Daarna bouwt de aannemer nog de fiets- en voetgangerstunnel Babberichseweg af. Deze zal in de eerste helft van 2020 gereed zijn. 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam