4 december informatiestand over dementie op gemeentehuis

informatiestand over dementie
Duofiets 78-05

Emmen – Er is een informatiestand over dementie op het gemeentehuis van Emmen op 4 december. In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000 mensen. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie in Drenthe stijgt van 9.200 in 2015 naar 18.000 in 2040. Om hen zo lang mogelijk een waardig en zelfstandig leven te kunnen bieden, gaan alle 12 Drentse gemeenten, de provincie Drenthe, Zilveren Kruis en Alzheimer Nederland afdeling Drenthe, Netwerk Dementie Drenthe en Samen Dementievriendelijk zich sterk maken voor een dementievriendelijke provincie. 

 

4 december informatiestand op gemeentehuis

Op 4 december van 9.30 tot 14.00 uur staat in de hal van het gemeentehuis een informatiestand. In de stand kunt u meer informatie krijgen over dementie en de mogelijkheden in Emmen. Bijvoorbeeld over voorlichtingen en trainingen die gericht zijn op het goed kunnen omgaan met mensen met dementie. Ook is er informatie te verkrijgen over de Alzheimer cafés en de Helpdesk Dementie Drenthe. Daarnaast kunt u met een ‘virtual reality’ bril ervaren hoe het is om dementie te hebben.

 

Wethouder Raymond Wanders: ‘Het is belangrijk om dementie tijdig te herkennen en er over te praten. Hoe eerder je dementie herkent, hoe beter je er mee om kunt gaan. Dat begint bij goede informatie. Met de stand van Dementievriendelijk Drenthe worden mensen die meer willen weten over dementie geïnformeerd. Zo wordt dementie hopelijk beter (h)erkend.’

 

Bewust maken van impact van dementie

De samenwerkende partijen willen een stevige basis leggen om de leefbaarheid voor mensen met dementie in Drenthe te versterken. Zij willen iedereen bewust maken van het effect van dementie. Dit doen zij onder andere door trainingen aan te bieden, informatiebijeenkomsten te organiseren en publiekscampagnes te ondersteunen. Zo wordt Drenthe een provincie waar de signalen van dementie beter worden herkend en er beter op kan worden gereageerd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam