Bungalowparken op de Veluwe populairder dan ooit

Bungalowparken
In 2017 bleek de Veluwe de populairste vakantiebestemming van ons land

Coevorden – In 2017 bleken de bungalowparken op de Veluwe de populairste vakantiebestemming van ons land. De inspanningen om de Veluwe aantrekkelijker te maken lijken hiermee zijn vruchten af te werpen. Zowel op het gebied van marketing, als kwaliteitsverbetering heeft de Veluwe flinke sprongen gemaakt. Niet alleen bij Nederlanders is de Veluwe in populariteit gestegen. Zowel onze zuider- als oosterburen weten de Veluwe als vakantiebestemming steeds beter te waarderen.

De Veluwe zet flinke stappen

De laatste jaren leek de Veluwe als toeristisch gebied te kampen met onderwaardering. Dit lijkt nu echter voorbij. Dit komt mede door diverse verbeteringen aan bungalowparken in de regio. Van oudsher de grootste aanbieder in deze regio is Landal GreenParks. Deze bungalowaanbieder biedt in deze groene omgeving maar liefst zeven vakantieparken aan. De laatste jaren voerde Landal GreenParks een flink aantal verbeteringen door op haar Veluwse parken in de accommodaties en faciliteiten. De meest ingrijpende vond plaats in Hoenderloo op het bekende Miggelenberg. Hier werden 50 vakantiebungalows vervangen door duurzame, zeer luxe exemplaren en werd de parkwinkel en het restaurant vernieuwd. Tevens werd er een bijzondere accommodatie toegevoegd in de vorm van een luxe boomwoning. Op een aantal andere Veluwse parken van Landal GreenParks werd het restaurant ook volledig verbouwd en gemoderniseerd.Tegelijkertijd werden er talloze aanpassingen gedaan om het milieu te sparen.

Andere parken op de Veluwe behoren over het algemeen niet tot de grote ketens. Onder deze parken zien we grote verschillen. Er zijn parken waar veel aan modernisering wordt gedaan, maar ook de zogenaamde budgetparken. De laatste categorie heeft het moeilijk, zeker omdat op veel andere parken een flinke kwaliteitsslag is gemaakt.

Flink meer interesse in de Veluwe

Volgens Hans van Vuurde van vakantieparkenwebsite ParkAanbiedingen.nl neemt de interesse in de Veluwe flink toe. “We zien duidelijk meer bezoekers op onze website die de luxere parken op de Veluwe bekijken. De eisen van de consument worden steeds hoger. Het is duidelijk dat de Veluwe op dit gebied weer goed mee kan komen”. Ook andere parken in Gelderland die net buiten de Veluwe liggen profiteren hier volgens van Vuurde van mee. Belangrijk blijkt wel de kwaliteit van de parken, want er zijn ook Gelderse parken waar we juist het tegenovergestelde zien.

Dagjes uit en bungalowparken profiteren van elkaar

Of bungalowparken profiteren van de toeristische attracties, of andersom. Feit is dat de grote toeristische attracties op de Veluwe de bezoekersaantallen zien stijgen. Zowel Apenheul, Burgers’ Zoo en het Kröller-Müller Museum konden op meer interesse rekenen van bezoekers. Gezamenlijk zorgen bungalowparken en attracties voor een zeer compleet aanbod voor toeristen. Hierdoor lijkt de opmars van de Veluwe voorlopig nog niet gestuit.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam