Culturele Zaterdag in Aa en Hunze

Aa en Hunze – Op 8 september moet je in het veen-kanaalgebied van Aa en Hunze zijn voor Culturele Zaterdag! De activiteiten concentreren zich in Gieterveen (ochtend) en Annerveenschekanaal (middag). Daarnaast openen de monumenten in het hele gebied hun deuren voor het publiek. Een aantal heeft een eigen cultureel programma. Er zijn diverse fiets-, wandel- en autoroutes langs de monumenten door het gebied uitgezet.

Programma

‘s Ochtends wordt afgetrapt met een cultureel programma in Gieterveen, waar om 11.50 uur de fietstocht (35 km) wordt gelanceerd in de Anno Drenthe app. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te fietsen. De fietstocht voert langs de open monumenten in het gebied, en eindigt in Annerveenschekanaal waar de dag feestelijk afgesloten wordt. Er kan ook een kleiner deel van de route (18 km) gefietst worden.

De fietstocht komt door Gasselternijveen, Eexterveen, Nieuw Annerveen en Spijkerboor. Bij Café ‘t Keerpunt (Spijkerboor) is er tussen 13.30 en 16.30 uur een leuk programma met fancy fair en koren. De dag wordt afgesloten in Annerveenschekanaal (15.00-17.00 uur) met nog meer optredens en gezelligheid. Kom bijvoorbeeld naar de presentatie van de internationaal bekende band ‘Broken Brass Ensemble’ samen met lokale blazers, in de haven.

Organisatie en meer informatie

De organisatie van de Culturele Zaterdag is in handen van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en het Comité Open Monumentendag van de gemeente Aa en Hunze. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.ico-kunstencentrum.nl/culturele-zaterdag

In 2019 zal Culturele Zaterdag zich concentreren in het Es-gebied, in 2020 in het Zandgebied van Aa en Hunze.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam