Fietspad Emmerhout – Emmen Centrum geopend

0
93
fietspad
Gedeputeerde Henk Brink en wethouder René van der Weide deelden vanochtend aan voorbijgangers een presentje uit waarmee het fietspad officieel opnieuw in gebruik is genomen. Fotograaf: Jan Anninga

Emmen – Donderdag 14 december is het vernieuwde fietspad tussen Emmerhout en Emmen Centrum aan de Boslaan/Houtweg in gebruik genomen. Wethouder René van der Weide en gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe deelden vanochtend tussen 8.00 en 8.30 uur aan alle fietsers een presentje uit.

Fietspad was ‘ontworteld’

Het fietspad dat aan de Emmerdennen grenst had veel schade door de opdruk van boomwortels. Om dat in de toekomst te voorkomen is het asfalt vervangen door beton. De werkzaamheden zijn in twee fasen uitgevoerd zodat fietsers te allen tijde het centrum konden bereiken.

Bijdrage provincie

In juni van dit jaar was het fietspad nog genomineerd door de lezers van Dagblad van het Noorden als één van de slechtste fietspaden van Drenthe. Wethouder René van der Weide: “De afgelopen jaren hebben we veel extra geld gestoken in de aanpak van wegen en fietspaden in de gemeente: ruim 9 miljoen. Met dit extra budget en de bijdrage van de provincie hebben we het fietspad Houtweg/Boslaan eindelijk kunnen aanpakken. Om de fietsers te bedanken voor hun geduld tijdens de werkzaamheden, hebben we vanochtend aan hen iets kleins uitgereikt.

Fietsprovincie Drenthe

Gedeputeerde Henk Brink:Drenthe is fietsprovincie nummer 1. Dat is een hele mooie plek maar wil je bovenaan blijven staan dan moet je investeren. Dit fietspad had veel schade. Mede door onze bijdrage ligt het fietspad er nu weer mooi bij en kunnen de mensen weer veilig naar hun werk en het centrum van Emmen en kinderen weer veilig naar school.

Emmen werkt aan de weg

De gemeente Emmen heeft ongeveer 1200 kilometer aan wegen en ruim 75 kilometer aan (vrijliggende) fietspaden. Omdat het om zoveel kilometer gaat, is het een behoorlijke inspanning om de kwaliteit hiervan op orde te houden. Mede daarom is er de afgelopen drie jaar al ruim € 9 miljoen extra beschikbaar gesteld voor achterstallig onderhoud. Aan het begin van het jaar wordt de staat en kwaliteit van/het aantal meldingen over een weg/fietspad bekeken. Na een grondige inspectie stelt de gemeente een lijst op met wegen die dat jaar aangepakt moeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here