Gemeente trots op innovatieve aanpak Mauritshal Zuidwoude

innovatieve

Zuidwoude -‘Terecht kunnen we met elkaar trots zijn op deze innovatieve aanpak.’ aldus Rob Hu yzer, Centrum Veilig Wonen. Gemeente Bedum en het CVW stonden voor de uitdaging om de Mauritshal in Zuidwolde, gebouwd in 2010, aardbevingsbestendig te maken. Om tijdwinst te boeken en zo min mogelijk overlast te veroorzaken, bedacht Marcel de Boer -projectleider bij gemeente Bedum- een innovatief plan.

 

‘Hoe kunnen we zonder slopen en schade toch de gymzaal verstevigen? Gebruikelijk tot nu toe was om wanden te slopen of strips in gefreesde sleuven aan te brengen. Deze sleuven blijf je vervolgens zien, over het algemeen geen fraai gezicht. Zo ontstond het idee om meterslange gaten bovenin de wanden te boren, daar waar de verdiepingsvloer ligt. Dit lukte en in de boorgaten zijn koolstofstaven en lijm van bovenaf aangebracht. De staven van soms wel drie meter lang zijn gekoppeld aan de staalconstructie, wat zorgt voor de stevigheid’ vertelt De Boer.

Afgelopen vrijdag was de oplevering van de gymzaal. Door CVW, aannemer De Roo Bouw, W2N, QuakeShield en Gemeente Bedum is de samenwerking als zeer plezierig ervaren. De pilot is geslaagd en hiermee is naast de enorme tijdwinst een duurzame en voordelige oplossing gevonden die men binnen de provincie graag vaker wil toepassen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam