Jeugdparlement Emmen levert goede ideeën op

Jeugdparlement
Combiculture is winnend idee van Jeugdparlement Emmen. Foto: © Iris Sijbom

Emmen – Vrijdag 16 februari vond editie 2018 van het unieke project ‘Jeugdparlement Emmen’ plaats. Bijna 50 leerlingen van Carmel-, Esdal-, Hondsrugcollege en Terra Emmen bedachten, onder leiding van Tim Smit, mooie ideeën voor Emmen.

Realiseerbaarheid

Opvallend dit jaar was dat er veel aandacht werd besteed aan de realiseerbaarheid van de ideeën . Er waren ideeën op het gebied van kunst en cultuur, welzijn en sport. Na het debat en de eerste stemronde bleven twee ideeën over. In een finale werd door de twee overgebleven groepen coalities gesmeed en steun gezocht voor hun plan.

Twee beste ideeën

Het eerste idee was CombiCulture Emmen, een cultuurproject bestaande uit een graffitiwand en een openluchtbioscoop. De graffitikunst staat in het teken van de vertoonde film en wordt na de film verkocht voor een goed doel. Vervolgens kan nieuwe graffitikunst gemaakt worden.
Het tweede idee was MM-experience, een app waarmee bezoekers van het centrum routes kunnen lopen en punten kunnen verdienen door het voltooien van opdrachten. Zo zou er bijvoorbeeld een route zijn waarin wordt verteld over de historie van Emmen, maar ook een route met sportieve uitdagingen.

Winnaar

In een spannende eindronde kwam CombiCulture Emmen als winnaar uit de bus. Dit idee sluit aan bij de ambities van de gemeente Emmen op het gebied van kunst en cultuur. Voor de uitvoering van het winnende voorstel heeft de gemeente Emmen € 1.250,- beschikbaar gesteld. De leerlingen gaven aan erg enthousiast te zijn over de dag.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam