Metamorfose voor de Brugstraat in Klazienaveen

metamorfose
Wethouder René van de Weide plant de laatste boom langs de Brugstraat Klazienaveen (foto: Jan Anninga)

Klazienaveen – Op vrijdag 1 december is de Brugstraat in Klazienaveen weer open gegaan voor het verkeer. De straat heeft een totale metamorfose gekregen. Op vrijdag 15 december was het officiële oplevermoment. Wethouder René van der Weide plantte de laatste boom langs de Brugstraat.

Complete metamorfose ondergaan

Op 1 mei werd gestart met de herinrichting van de Brugstraat. De straat ging op de schop omdat het straatbeeld niet meer paste bij de nieuwbouwwijk De Planeet. Ook werd er vaak te hard werd gereden en moest de riolering worden aangepakt. Wethouder René van der Weide: “De vernieuwde Brugstraat geeft Klazienaveen een frisse, moderne uitstraling. De straat past nu goed bij het bijna afgeronde nieuwbouwproject De Planeet.”

Brugstraat Klazienaveen voor de reconstructie
Brugstraat Klazienaveen na de reconstructie

 

 

Verkeersluw maken

De afgelopen zeven maanden is in de Brugstraat gewerkt aan een gescheiden rioolstelsel (regen- en vuilwater), er is een voetpad aangelegd, nieuwe parkeerhavens, bomen geplant en de rijbaan is smaller gemaakt. Het asfalt is vervangen door klinkers. De nieuwe inrichting van de Brugstraat moet ervoor zorgen dat het doorgaande verkeer sneller gebruik gaat maken van een route via de Pollux en de Antares. Hierdoor moet de Brugstraat verkeersluw worden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam