Nieuwe jonge mantelzorgers hebben leuke avond

nieuwe jonge mantelzorgers

Oosterwolde – Vijf nieuwe jonge mantelzorgers gingen op donderdag 11 juli 2019 tijdens leuke avond Lasergamen & bowlen met wethouder Esther Verhagen.  Als afsluiting ontvingen ze een cadeaubon uit handen van de wethouder, voor hun inzet voor de zorg aan iemand uit hun directe omgeving. Deze mantelzorgers hebben zich aangemeld voor de ‘Jonge Mantelzorger’ actie van de gemeente.

Ervaringen uitwisselen

Jonge mantelzorgers hebben vaak weinig tijd voor zichzelf, omdat ze na het werk of hun opleiding nog zorgen voor iemand uit hun omgeving. Wethouder Esther Verhagen : ‘Ik hoor vaak van deze mantelzorgers dat het voor hun heel vanzelfsprekend is om voor hun broertje of moeder te zorgen. En dat ze het fijn vinden met  leeftijdsgenoten die ook voor anderen zorgen, hierover te kunnen praten. Wíj vinden het niet vanzelfsprekend dat  jongeren mantelzorgtaken verrichten. En daarom vinden wij het belangrijk dat we zorgen dat ze andere jonge mantelzorgers ontmoeten en dat wij ze ondersteunen als dat nodig is.’

Positief

Zes nieuwe jongeren hebben zich in juni 2019 aangemeld. Er werd positief gereageerd op deze actie “Zo kun je even over je gevoelens praten, met mensen die weten hoe het voelt om mantelzorger te zijn en die net zo oud zijn als ik” was een reactie van een van de mantelzorgers,  waar iedereen het mee eens was.

Dag voor de mantelzorger

Lasergamen en bowlen was een voorproefje voor deze nieuwe mantelzorgers, want in oktober wordt een dag georganiseerd voor alle jonge mantelzorgers in onze gemeente en gaan we naar een pretpark.

De mantelzorger zorgt en ondersteunt geheel vrijwillig en onbetaald voor mensen met een handicap of psychische beperking in de familie. Ze doen daarbij meer dan zij in andere situaties zouden doen. dit vergt veel van de mantelzorger.
De mantelzorger kiest er niet voor om te gaan zorgen, dit overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zij verzorgen. Voor jongeren betekend dit vaak dat zij hierdoor minder mee kunnen doen aan sociale aangelegenheden. Waardoor er minder sociale contacten zijn met leeftijdgenoten. Het is dan ook goed dat deze jonge mantelzorgers wat extra aandacht krijgen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam