Openluchtzwembad De Barkhoorn verder verduurzaamd

verduurzaamd
Openluchtzwembad De Barkhoorn verder verduurzaamd - Foto: gemeente Sellingen

Sellingen – Wethouders Luth en Brunen nemen energiezuinige systeem officieel in gebruik Openluchtzwembad De Barkhoorn in Sellingen is verder verduurzaamd. De afgelopen periode zijn aanvullende energiebesparende maatregelen gerealiseerd.

Zonnecollectoren

De daken zijn voorzien van zonnecollectoren in de vorm van zwarte slangen waar het zwembadwater doorheen stroomt. Hierdoor wordt het zwembadwater door de zon voorverwarmd. Daarnaast zijn de zwembadpompen voorzien van frequentieregelaars. Wethouders Giny Luth en Harrie Brunen nemen woensdag 2 mei het energiezuinige systeem officieel in gebruik.

Openluchtzwembad De Barkhoorn verder verduurzaamd – Foto: gemeente Sellingen

Minder gas en elektra

De genomen energiebesparende maatregelen zorgen voor minder verbruik van gas en elektra. In de afgelopen jaren heeft de gemeente Westerwolde al meerdere energiebesparende maatregelen gerealiseerd bij haar twee openluchtzwembaden. Zo zijn De Barkhoorn in Sellingen en Moekesgat in Ter Apel voorzien van isolerende afdekdekens. Deze afdekdekens voorkomen dat het zwembadwater (buiten openingstijden) te veel afkoelt.

Zwembad Moekesgat vorig jaar verduurzaamd

Zwembad Moekesgat is in 2017 al voorzien van zonnecollectoren en frequentieregelaars. Door de combinatie van alle toegepaste maatregelen is het energieverbruik in het zwembad ten opzichte van de oorspronkelijke staat fors gedaald. Zo is het gasverbruik bijna gehalveerd en is het elektraverbruik met ongeveer een kwart afgenomen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam