Watertanden in de bieb met Benali en Broekaert

watertanden in de bieb
fotograaf: Marcel Krijgsman

Assen – Wat maakt een recept onvergetelijk? Het feit dat een recept soms van generatie op generatie wordt doorgegeven? Een geheim ingrediënt? Of misschien een prominent plekje in de literatuur? Auteur Abdelkader Benali en culinair recensent Joël Broekaert gaan op 18 april in Bibliotheek De Mariënburg in gesprek over recepten en literaire scènes die je doen watertanden.

Kom op woensdag 18 april 2018 van 20.00 tot 22.00 uur smullen van een literair én culinair avondje in de bieb.

Wie is Benali?

Benali kreeg als auteur diverse prestigieuze literaire prijzen. Met de TV-serie ‘Chez Benali’ en het kookboek ‘Casa Benali’ kwam in 2016 één passie van Benali extra in de spotlights. Voor ‘De schrijver vraagt…’ op 18 april nodigt hij Joël Broekaert uit, culinair recensent voor Vrij Nederland en bekend van het programma ‘De 5 smaken van Joël’.

Abdelkader Benali (1975) werd geboren in Marokko en groeide op in Nederland. Zijn jeugd bracht hij door in Rotterdam, hij studeerde in Leiden en tegenwoordig woont hij in Amsterdam. Hij brak in 1996 door met het boek ‘Bruiloft aan zee’, waarvoor hij meerdere prijzen won en dat werd vertaald naar onder meer het Frans, Engels en zelfs Grieks. Na dat debuut volgden vele boeken; romans, dichtbundels en ook culinaire werken. Samen met zijn vrouw schreef hij het huis, tuin – en keukenkookboek ‘Casa Benali’. In navolging daarvan werd de serie ‘Chez Benali’ gemaakt; een culinair-historische ontdekkingsreis door het geboorteland van Benali.

Joël Broekaert (1982) is bekend als culinair columnist voor Vrij Nederland en restaurantrecensent voor NRC. Op televisie is hij te zien in het programma ‘De 5 Smaken van Joël’, waarin hij de wereld rond reist op zoek naar de 5 basissmaken.

Kookboeken aanbod

Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan eens het kookboekenaanbod van de Bibliotheek Gelderland Zuid en ga op zoek naar je eigen onvergetelijke recept.

Kosten:

Prijs? Leden en studenten €7,50, overige bezoekers €10,-

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam