De Wolden sluit aan bij Stichting Urgente Noden

Urgente
De Wolden sluit aan bij Stichting Urgente Noden

De Wolden – Gemeente De Wolden sluit zich aan bij Stichting Urgente Noden (SUN), een stichting waar hulpverleners in noodgevallen een beroep op kunnen doen.

Aanvulling op bestaande voorzieningen

Wethouder Mirjam Pauwels is blij met de samenwerking en ziet SUN als een mooie aanvullingen op bestaande zorgvoorzieningen. “We hebben in Nederland en in De Wolden veel regelingen voor mensen die in nood komen, bijvoorbeeld financieel. Desondanks valt er af en toe iemand net buiten alle vangnetten.

Beroep op SUN

In zo’n geval is voor hulpverleners instanties mogelijk om een beroep te doen op SUN. Die stichting helpt met een noodoplossing”, aldus Pauwels. De overeenkomst geldt in eerste instantie twee jaar. Daarna wordt geëvalueerd hoeveel beroep er op SUN is gedaan.

Stichting voor dienstverleners

Al meer dan 100 gemeenten zijn aangesloten bij SUN. In die gemeenten kunnen professionals in dienstverlening een aanvraag indienen. Als de aanvraag wordt toegekend, geeft SUN geld voor bijvoorbeeld levensonderhoud, woninginrichting, kleding of activiteiten van kinderen. Een deel van de kosten die SUN maakt worden gedragen door deelnemende gemeenten. De bijdrage van de gemeente De Wolden is zo’n € 4.000,-.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam