Bewoners realiseren natuurspeeltuin in Steenbergen-Zuid

natuurspeeltuin
Werkgroep actieve bewoners

Steenbergen – Op 21 september heeft de werkgroep ‘Hart van Zuid’ samen met wethouder Wilma Baartmans de natuurspeeltuin aan de Magnoliastraat in Steenbergen feestelijk ingeluid. De speeltuin is het initiatief van actieve bewoners, basisschool Gummarus, peuterspeelzaal Pippi, de Vredeskerk en Zo Kinderopvang/bso. Deze partijen hebben de handen ineen geslagen en diverse sponsoren gevonden. De gemeente Steenbergen heeft dit initiatief ondersteund en een bijdrage geleverd vanuit het initiatievenfonds. 

Wethouder Baartmans bij opening natuurspeeltuin

Met de komst van de natuurspeeltuin is niet alleen een plek gerealiseerd waar kinderen naar hartenlust veilig kunnen spelen in de natuur, maar het is ook meteen een ontmoetingsplek voor de hele wijk. Wethouder Wilma Baartmans: “Prachtig dat zoveel verschillende partijen de handen ineengeslagen hebben om deze speeltuin en ontmoetingsplek te realiseren. Dit is een mooi voorbeeld van hoe inwoners met ondersteuning van de gemeente de leefbaarheid in de eigen wijk kunnen verbeteren.”

Initiatievenfonds

Met het initiatievenfonds probeert de gemeente Steenbergen inwoners te motiveren mee te denken en ideeën aan te dragen. Als een inwoner een initiatief of idee heeft voor zijn of haar straat, buurt of wijk. kan de gemeente ondersteunen bij de uitvoering hiervan. De gemeente heeft hiervoor wel een aantal spelregels. Zo moet het initiatief een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van een kern en moet er geen commercieel doel aan verbonden zijn. Wanneer een initiatief voldoet aan de spelregels, is een subsidie tot een bedrag van 10.000 euro mogelijk. Een voorbeeld van een initiatief dat begin dit jaar werd ondersteund door de gemeente is de Expositie Tramlijn in Kruisland.

Kijk voor meer inspiratie op: https://steenbergen.ikpraatmee.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam