Een schoon Wemeldinge zonder zwerfafval

Zwerfafval
LuizAntonio / Pixabay

Op woensdagmiddag 8 augustus 2018 gaat burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle samen met medewerkers van het schoonmaakbedrijf van de Betho een extra schoonmaakactie houden in Wemeldinge.  Dit allemaal om het zwerfafval tegen te gaan.Zwerfafval

LuizAntonio / Pixabay / Zwerfafval

Zwerfafval

In Wemeldinge is er met enige regelmaat overlast van zwerfafval, vooral op de strandjes en op het Dorpsplein. Zwerfafval is slecht voor onze leefomgeving. De strandjes zijn bovendien deel van het Nationaal Park Oosterschelde, een waardevol en kwetsbaar natuurgebied.

Burgemeester vraagt om hulp

De burgemeester vraagt daarom aandacht voor het schoonhouden van het dorp en de strandjes: “Daar moeten we samen voor zorgen”. Het is belangrijk dat alle dorpen schoon en veilig zijn. Overlast wordt dus aangepakt. Zo heeft de gemeente besloten om in Wemeldinge volle prullenbakken vaker te legen. Ook worden extra prullenbakken geplaatst. Daarnaast wordt meer toezicht gehouden. Zo is vorige maand een extra Buitengewoon opsporingsambtenaar begonnen in de gemeente Kapelle.

Strandjes schoon

Het schoonhouden van het dorp en de strandjes begint echter bij het gedrag van inwoners en bezoekers. Daarom roept de burgemeesters met deze actie inwoners en bezoekers op hun afval zelf op te ruimen: “Het is niet nodig dat anderen last hebben van ons afval”.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam