Molen Huijbergen komende jaren in handen van Molenstichting

0
89
Huijbergen

Hoogerheide- Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs besloten om de exploitatie van Molen Johanna in Huijbergen voor de komende jaren onder te brengen bij de ‘Molenstichting Molen Johanna’. Zij zijn van plan om activiteiten te organiseren en de molen meer open te gaan stellen voor publiek.

Molen Johanna

Molen Johanna is een beeldbepalend gebouw in Huijbergen. Het is een stenen bergmolen uit 1862. De laatste jaren was de molen nog beperkt open voor publiek. De huidige molenaar is reeds op leeftijd en heeft besloten om met de exploitatie van de molen te willen stoppen. Vanuit de lokale gemeenschap is het initiatief ontstaan om een stichting op te richten voor het behoud van de molen.

Twee jaar

Wethouder Van Agtmaal: “Met de komst van ‘Molenstichting Molen Johanna’ wordt de exploitatie van molen weer nieuw leven ingeblazen. De molenstichting gaat de komende twee jaar de exploitatie van de molen verzorgen. Daarna beoordelen we of het haalbaar is dat de samenwerking voor een langere periode wordt voortgezet. Om ervoor te zorgen dat de molenstichting de exploitatie van de molen goed kan uitvoeren, verstrekt de gemeente een (eenmalig) startbudget van €5.500,-“.

Huijbergen

Molenstichting

De leden van de molenstichting zijn momenteel in opleiding voor gediplomeerd molenaar. Voorlopig blijft de huidige molenaar ook nog betrokken bij de molen. De molenstichting gaat de komende periode diverse activiteiten ontwikkelen. Ook is het streven om iedere week een middag openstelling voor publiek te houden. Wethouder Van Agtmaal geeft aan zeer tevreden te zijn met dit initiatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here