Burgemeester opent Bessentuin Krabbendijke

burgemeester
Krabbendijke – Burgemeester Van Egmond opent vrijdag 13 april om 11.00 uur de vernieuwde speeltuin tussen de Kruisbessestraat en Aalbessestraat in Krabbendijke. De toestellen uit de speeltuin waren dusdanig verouderd dat ze aan vervanging toe waren. De kindergemeenteraad, bestaande uit fracties van basisscholen De Zevensprong, De Klimroos en de Julianaschool, heeft gekozen voor het uiteindelijke ontwerp van de vernieuwde speeltuin.

Hulp

Met behulp van hun achterban, bij elkaar genomen alle groep 8 leerlingen uit Krabbendijke, mochten de fracties een voorstel doen van hoe het terrein er volgens hen uit zou moeten gaan zien. In de kindergemeenteraadsvergadering op 16 november 2017 hebben de leerlingen de plannen aan elkaar gepresenteerd en zijn zij onder leiding van het jongerenwerk en een aantal echte raadsleden vervolgens met elkaar in debat gegaan over welk idee het allerbeste was.

Ontwerp

Het uiteindelijke ontwerp is een compromis waarin de toestellen van een van de scholen is gekozen, de indeling van het ontwerp van de tweede school en de derde school heeft de naam van de speeltuin verzonnen. Hiermee is de speeltuin echt helemaal bedacht door de kinderen uit Krabbendijke zelf en het is daarom ook helemaal hun speeltuin geworden.

Kindergemeenteraad

Na het besluit van de kindergemeenteraad zijn medewerkers van de gemeente en de speeltoestellenleverancier de afgelopen maanden druk bezig geweest met het opruimen van de oude speeltoestellen, het helemaal opnieuw inrichten van het terrein en uiteindelijk met het plaatsen van de nieuwe toestellen. Leuke verrassing: de speeltuin is zelfs nog iets groter geworden dan de verwachte oorspronkelijke cirkel.

Openingshandeling

De openingshandeling zal worden verricht door burgemeester Van Egmond, die eerder dit schooljaar ook de kindergemeenteraadsvergadering heeft geleid. De opening zal vervolgens worden gevierd middels het doorknippen van het lint, door alle kindergemeenteraadsleden en daarna wat lekkers voor alle kinderen. Belangstellenden zijn hierbij ook van harte welkom.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam