Ruim 100 deelnemers op Kruislandse jaarmarkt. Vertier voor jong & oud

jaarmarkt
Fotoworkshop4You / Pixabay

Kruisland – Dit jaar pakt de Stichting Jaarmarkt Kruisland en Euromarkt/St. Christoffel samen met andere middenstanders, verenigingen en stichtingen uit met een gezellige jaarmarkt in het centrum van het Westbrabantse dorpje Kruisland. Dit jaar is er nog meer ruimte voor standhouders en attracties. De kramen zijn zeer gevarieerd en er is meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de koopwaar op de kramen. Het parcours is in 2018 twee keer zo groot ten opzichte van voorgaande jaren.

Honderd kramen

Op zondag 23 september van 11:00 tot 18:00 uur staan er meer dan honderd kramen met verschillende koopwaren, zijn er standwerkers en oude ambachten te bewonderen. Op diverse plaatsen is er muziek en entertainment. Tijdens de openingstijden is er kinderentertainment op het parcours aanwezig middels ballonnenclowns.
Op het parcours is er live muziek van diverse Kruislandse verenigingen en clubs. Op het marktplein en bij slecht weer binnen, wordt traditiegetrouw het entertainment verzorgd door De Commerce en is er vanaf 15:00 uur muziek van Duo Eigenwijs. Rond 22:00 uur wordt het entertainmentprogramma op de markt afgesloten.

Kinderstraat

Nieuw dit jaar is een aparte kinderstraat. Hier kan de Kruislandse jeugd gratis hun spulletjes aan de man brengen, opgave vooraf is niet nodig, aanmelden op de dag zelf bij de organisatie is voldoende. De kinderstraat vindt u in de Graaf Engelbrechtstraat nabij Dorpshuis Siemburg. Het gereedschaps- en ambachtenmuseum ‘de Holle Roffel’ is geopend met diverse tentoonstellingen en aanverwante zaken. Buiten op het museumplein staan diverse kraampjes met allerlei snuisterijen. Tijdens de jaarmarkt zijn ook diverse winkels geopend die Kruisland rijk is en zullen enkele verenigingen zich presenteren.

Oldtimer brommerrit

Tevens is er op de jaarmarktzondag, de 23e september, net zoals voorgaande jaren een Kruislandse Oldtimer Bromfietsrit. Deze gezellige toertocht heeft een lengte van circa 80 km. Verzamelen is om 10:00 uur met gratis koffie en het vertrek is om 11:00 uur bij de Markt. De terugkomst is rond 15:00 uur waarna de brommers tentoongesteld kunnen worden.
Deelname aan deze tocht is geheel gratis, er is geen bezemwagen aanwezig en is op eigen risico.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam