Woning in Rilland gesloten vanwege hennepkwekerij

Rilland
©Google maps

Rilland – Burgemeester Van Egmond maakt bekend dat zij de woning aan de Bathseweg 1 in Rilland heeft gesloten vanwege het aantreffen van softdrugs. De sluiting is ingegaan op 26 juni 2018 en duurt tot 18 september 2018.

Aangetroffen softdrugs

Uit politieonderzoek is gebleken dat in de woning aan de Bathseweg in Rilland een hennepkwekerij en een hennepdrogerij bevond. Tijdens doorzoeking van de woning is een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. De politie heeft hiervan een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd over te gaan tot sluiting van de woning.

Beleidsregels Opiumwet

In de beleidsnota ‘Handhaving artikel 13b Opiumwet’ van de gemeente Reimerswaal is vastgelegd hoe wordt omgegaan met het aantreffen van soft- of harddrugs in een woning. Naar aanleiding van de constatering van de politie heeft de burgemeester, conform het beleid, besloten om de woning te sluiten voor een periode van drie maanden.

Reden sluiting

De handel in drugs trekt georganiseerde criminaliteit aan en leidt tot drugstoerisme binnen de gemeente. Daarnaast zorgt het gebruik van drugs voor individuele schade en leidt tot verslaving. De sluiting van de woning in Rilland is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken binnen het criminele circuit. Daarnaast wil de gemeente een signaal afgeven naar direct omwonenden en de rest van de omgeving dat dit type activiteiten niet wordt getolereerd. De bescherming van de openbare orde en veiligheid, het woongenot van de omwonenden en de strijd tegen de handel in verdovende middelen wegen voor de burgemeester zwaarder dan het belang van de bewoners om in de woning te blijven wonen. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente trekken hierin samen op, zowel strafrechtelijk als bestuurlijk.

Gevolgen sluiting

Het besluit tot sluiting houdt in dat het voor eenieder gedurende een periode van drie maanden verboden is de woning aan de Bathseweg in Rilland te betreden. Overtreding van het verbod is strafbaar.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam