Woonwagenstandplaats in Steenbergen gesloten

Steenbergen- Naar aanleiding van overtredingen op de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie heeft de locoburgemeester besloten over te gaan tot sluiting van een woonwagenstandplaats aan de Westlandse Langeweg  te Steenbergen.  In Steenbergen hanteren we het regionale Damoclesbeleid. Vanwege constatering van handel in harddrugs sluiten wij de genoemde  standplaats voor drie maanden.

Op 14 augustus 2018 heeft de politie 104 hennepstekken aangetroffen in de loods aan de Westlandse Langeweg 48 te Steenbergen. Ook werd de handel van 165 hennepstekken waargenomen door de politie. De handel en de aanwezigheid van deze hoeveelheden softdrugs is in strijd met de Opiumwet.

De politie heeft op 23 augustus 2018 een inval gedaan in de woonwagen op dezelfde standplaats. Hierbij zijn 151 XTC-pillen, 9,8 gram hennep en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp (balletjespistool) aangetroffen. De aanwezigheid van deze hoeveelheid harddrugs is in strijd met de Opiumwet. Volgens de Wet Wapens en Munitie is het hebben van een balletjespistool verboden.

Dergelijke vondsten leveren een ernstige aantasting van de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid op. Het woon- en leefklimaat van de omwonenden wordt hierdoor aangetast. In de gemeente Steenbergen hanteren we het regionale Damoclesbeleid. Volgens dit beleid wordt een woning bij een eerste constatering van handel in harddrugs gesloten voor drie maanden. Een lokaal (geen woning) wordt op basis van dit beleid voor zes maanden gesloten indien er sprake is van handel in softdrugs.

De locoburgemeester heeft besloten over te gaan tot sluiting van de hele woonwagenstandplaats, inclusief woonwagen en loods, voor de periode van drie maanden. De loods blijft drie maanden langer gesloten.

De brief met daarin de mededeling om over te gaan tot sluiting is op 3 oktober 2018 verzonden. De sluiting gaat twee weken na verzenddatum in, dat wil zeggen vanaf 18 oktober 2018. De gehele standplaats is van 18 oktober 2018 tot en met 17 januari 2019 gesloten. De loods waarin de softdrugs zijn gevonden zal tot 17 april 2019 gesloten blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...