20 jaar – Muzikale kwaliteit bij Muziekschool PLUS

Muziekschool PLUS

Rijen – Dit jaar bestaat de Muziekschool PLUS (voorheen Wilma’s Muziekschool) 20 jaar. Daar ben ik erg trots op. In al die jaren heeft de muziekschool zich ontwikkelt naar een professionele organisatie. Muziek en kwaliteit staan voorop bij de begeleiding van de leerlingen. Naast mijn kwalificaties heb ik de afgelopen jaren ook mijn kennis verrijkt over met name autisme. Ik ben er achter gekomen dat met een persoonlijke begeleiding en een juiste aanpak ook deze leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot een volwaardig musicus. Om te accentueren dat ik naast de reguliere muziekopleidingen ook de aandacht besteed aan de leerlingen met bijvoorbeeld autisme heb ik het roer omgegooid. Dat heeft geleid tot de Muziekschool PLUS.

Netwerken

Inmiddels heb ik een behoorlijk netwerk opgebouwd met instanties die werkzaam zijn in de zorg. Met name de persoonlijke aanpak spreekt de instanties aan. In de praktijk zijn de resultaten te zien. Naast het muzikale gedeelte zie je dat deze leerlingen meer vertrouwen in zichzelf krijgen. Belangrijk in de maatschappij van vandaag.

Duidelijkheid

Ik ben erg trots dat mijn muziekschool zich in die afgelopen 20 jaar zich op deze manier heeft ontwikkeld. Laat mij duidelijk zijn. Mijn muziekschool biedt ruimte om instrumenten te gaan beheersen door mensen die geen handicap hebben en in de PLUS zit de ruimte die de leerling krijgt, die een lichte handicap heeft. Die combinatie geeft mij het plezier wat ik naar de leerlingen probeer uit te stralen.

Cantus Autismus

Ik ben dus ook erg trots dat als we 20 jaar bestaan het volgend jaar ik voor de 3e keer Cantus Autismus kan organiseren. Op 7 april 2019 spelen mijn leerlingen met en zonder handicap samen. Maar niet alleen. Een keur van professionele muzikanten sluit aan, zelfs een rockband en een Italiaanse zanger doen mee. Samen maken we het thema “Flower Power” tot een muzikale show.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam