Boomfeestdag 2.0 in gemeente Zundert

boomfeestdag

Zundert – In het kader van de Boomfeestdag 2.0 op woensdag 4 april gingen groep 7 van RK Basisschool St. Antonius in Klein Zundert en combi-groep 7/8 van RK Basisschool De Wegwijzer in Achtmaal aan de slag met het thema Bomen. Met het vieren van de Boomfeestdag, dat jaarlijks in het voorjaar plaatsvindt, wordt aandacht gevraagd voor de biodiversiteit in de buurt en waarom groen belangrijk voor de leerlingen is.

Dit jaar is er een eerste aanzet gedaan in de educatieve samenwerking tussen de gemeente Zundert, wethouder Johan de Beer, en Treeport rondom Boomfeestdag. Na een introductie over verschillende bomen en de verzorging gingen de leerlingen buiten op onderzoek uit met o.a. een meetlint en werkblad. De leerlingen ontdekten zo waarom bomen en een groene omgeving zo gezond zijn. Treeport en de gemeente Zundert willen graag volgend jaar iedere leerling binnen de gemeente Zundert in groep 7, “Bomen te laten beleven” op deze nieuwe educatieve wijze.

Is groen gezond?

Er bestaat een relatie tussen natuur en gezondheid, blijkt uit onderzoek. Kinderen worden in een natuurlijke omgeving meer uitgedaagd. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van vaardigheden zoals abstract denkvermogen en zelfvertrouwen.( Spelen in het groen, A. van den Berg, 2007 ) Daarnaast is buitenspelen in het groen gezond doordat de kinderen veel bewegen als ze buiten spelen (Alterra, Kom je buiten spelen, 2007). Maar ook alleen in een groene omgeving zijn is heel gezond voor onze geest. We leven langer in een groene omgeving als in een stenige omgeving. Omdat het belangrijk is dat de leerlingen deze meerwaarde en de vele anderen van het groen herkennen is het Bomenfeest niet alleen leuk maar ook heel noodzakelijk. Zie voor meer informatie: www.boomfeestdag.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam