Dronken automobilist beschadigt auto’s en straatmeubilair

Moerdijk – Dinsdagmiddag meldden diverse inwoners van Moerdijk bij de politie dat in de Steenweg een automobilist schade had veroorzaakt aan verkeersborden, een lantaarnpaal en verschillende geparkeerde voertuigen. De dronken man, die in een auto reed met buitenlands kenteken, zou zijn weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Sleutels van dronken man afgepakt

De agenten die deze melding gingen afhandelen werden bij aankomst in het dorp door getuigen gewezen op een man die de automobilist zou zijn geweest van de auto. Hij is aangehouden. De man bleek 43 jaar te zijn en uit Tsjechië te komen. Door omstanders was zijn autosleutel afgepakt zodat hij niet verder kon rijden. Bij aanspreken roken de agenten een alcohollucht. De aangehouden automobilist weigerde mee te werken aan een blaastest om te kijken of hij dronken was.

Rijbewijs ingevorderd

Door de agenten zijn getuigenverklaringen opgenomen van mensen die de Tsjech hadden zien rijden. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. De schade aan het straatmeubilair is doorgegeven aan de gemeente. Hoeveel auto’s er precies zijn beschadigd door de man wordt nog onderzocht. De automobilist zit nog vast, zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf.

@politie.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam