Integrale controle stallingen en bedrijventerreinen

politie.nl

Geertruidenberg – Op woensdag 6 februari hebben zeven gemeenten een uitgebreide integrale controle gehouden op stallingen in het buitengebied en op bedrijventerreinen in de gemeenten. In totaal zijn er 30 locaties bezocht. De controle leverde een actueel inzicht over de bedrijven en panden op. Er zijn geen zware overtredingen aangetroffen. De integrale controle is in samenwerking met de politie en Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant uitgevoerd.

Resultaten

De handhavers hebben gecontroleerd op zaken als brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften. Er zijn een aantal vaar- en voertuigen aangetroffen die nog nader onderzocht gaan worden. Uit contacten met de bewoners en gebruikers bleek dat enkelen weleens benaderd zijn om voor malafide zaken hun ruimte beschikbaar te stellen. Zij waren daarom blij met de aanwezigheid van de overheid. Tijdens de controle is ook aandacht geschonken aan Meld Misdaad Anoniem.

Opzet integrale controle

De integrale controle is opgezet door het Baronie Interventieteam. De controle vond plaats in de gemeenten Alphen-Chaam, Altena, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg en Zundert. 

Ondermijnende criminaliteit

Stallingen in het buitengebied en bedrijventerreinen lenen zich makkelijk voor ondermijnende criminaliteit. Het doel van de controle is niet alleen om gezamenlijk tegen georganiseerde criminaliteit op te treden maar ook om meer inzicht te krijgen over verschillende panden. Bewoners en gebruikers van het buitengebied worden geïnformeerd over hoe ze kunnen handelen wanneer er criminele invloeden in het spel zijn.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam