Opknappen fietspaden Appelaarsedijk Fijnaart

Appelaarsedijk
© Google Maps

Fijnaart – Volgend jaar wil het college van burgemeester en wethouders aan de slag met het opknappen van de fietspaden langs de Appelaarsedijk bij Fijnaart. De raad nam in november 2017 unaniem een motie aan om de fietspaden eerder te onderhouden dan in circa 2029 zoals gepland. Met het voorstel aan de raad komt het college tegemoet aan deze wens.

Klachten

Wortelopdruk en mollengangen, klachten van de gebruikers, inwoners en de fietsersbond waren aanleiding voor de motie. Deskundigen ontwierpen vijf varianten om de klachten op te lossen. Het college kiest voor de meest duurzame oplossing: het vervangen van het gehele asfaltpakket door beton of een gelijkwaardig duurzaam product inclusief het aanbrengen van zogenaamde slimme verlichting.

Kosten

De totale kosten bedragen € 1.640.000 voor de vervanging van de asfaltlaag en het aanbrengen van zogenaamde dynamische of slimme verlichting. Dit krediet is opgebouwd uit € 1.340.000 voor de vervanging van de asfaltlaag, € 250.000 voor het realiseren van extra lichtmasten en € 50.000 voor de aanschaf van lichtmastarmaturen.

 

Prioriteit

Wethouder Jack van Dorst: “In het coalitieakkoord hebben we afgesproken dat de Appelaarsedijk prioriteit krijgt. Ook willen we de gemeentelijke openbare verlichting de komende jaren ombouwen naar LED verlichting. Met het vervangen van de asfaltlaag kunnen we dit op de Appelaarsedijk meteen realiseren. Slimme verlichting werkt met sensoren die reageren op beweging. Dat is niet alleen energiebesparend maar ook dier- en natuurlijkvriendelijk omdat er minder ‘lichtvervuiling’ is. Ook is deze oplossing duurzamer omdat er veel minder onderhoud uitgevoerd moet worden.“

 

Planning

De verwachting is dat de voor de zomervakantie van 2019 de werkzaamheden gereed zijn. Het voorstel wordt op 4 september behandeld in de commissie fysieke infrastructuur, op 27 september komt het op de agenda van de gemeenteraad

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam