Pilot pontje Fort Sabina als nieuwe aanlegplaats

pontje

Moerdijk – Vrijdag 1 juni is de nieuwe opstapplek van de pont ‘De Waterpoort’ officieel geopend door wethouder Thomas Zwiers en directeur Bart Keunen van Rijkswaterstaat. Daarmee is ook Fort Sabina (en indirect) Willemstad voor fietsers en wandelaars opgenomen binnen de Waterpoort en bereikbaar via het pontje. Maar ook de Volkeraksluizen met haar uitkijktoren zijn het bezoeken meer dan waard.

Recreatief en toeristische parel

Al twee jaar vaart ‘De Waterpoort’ haar rondje op het Volkerak tussen Dintelmond, Dintelsas, Galathese haven en Ooltgensplaat. Vurige wens was om Fort Sabina in dit rondje op te nemen als recreatief en toeristische parel binnen de Zuiderwaterlinie en de Stelling van Willemstad.

pontje

Pilot

Vorig jaar is het ontwikkelplan Fort Sabina gepresenteerd waarin deze voorziening ook is opgenomen. Als extraatje tijdens het Waterpoortweekend 2017 is de waterverbinding Fort Sabina – Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat voor het eerst mogelijk gemaakt. Een belangrijke stap omdat vooral voor Rijkswaterstaat duidelijk moest worden welke kansen de verbinding geeft en of er ook risico’s te verwachten zijn. Het pontje vaart namelijk haaks op de drukste vaarroute van Nederland. Martin Eijkelhof, gebiedsontwikkeling Waterpoort, heeft zich ingezet om deze pilot te kunnen laten starten. Voor alle partijen was er uiteindelijk voldoende vertrouwen voor een pilot van in elk geval twee jaar.

Gedurende de pilot worden de verwijzingen naar de opstapplek nog aangepast, komen er nieuwe informatiepanelen en worden de routes uitgewerkt en aangepast. Thomas Zwiers is blij met de samenwerking met Rijkswaterstaat en de Volkeraksluizen. Deze samenwerking biedt zeker kansen.

Vaartijden:

http://waterpoort-rondvaarten.nl/#kaart

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam