Schuur in Chaam gesloten na vondst hennepkwekerij

burgemeester, wietteeltexperiment, Jointfabriek, coffeeshop,
Door United States Fish and Wildlife Service - wikipedia

Chaam – Een schuur achter een woning gelegen aan de Bredaseweg 49 in Chaam is vandaag voor de duur van 6 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Joerie Minses besloten.

90 planten gevonden

Op 16 januari 2018 trof de politie in een schuur achter de woning een hennepkwekerij met 90 planten aan. Het is verboden om dit pand te betreden van 19 februari 2018 tot 19 augustus 2018. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Alphen-Chaam een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Meld Misdaad Anoniem

Politie en gemeente kwamen deze hennepkwekerij op het spoor na een anonieme melding. Deze kwam op 16 januari 2018 binnen via Meld Misdaad Anoniem. Dezelfde dag trof de politie in een schuur achter een woning een hennepkwekerij met 90 planten aan. Dit past binnen de aanpak die politie en de gemeente hanteren, om een hennepkwekerij en de bijbehorende risico’s zo snel mogelijk weg te nemen.

Ervaart u drugsoverlast?

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Alphen-Chaam en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester Minses roept daarom de inwoners van zijn gemeente op om het te melden, als zij drugsoverlast ervaren. Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente
Alphen-Chaam.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam