Wethouder Zopfi start sportinitiatief voor ouderen en mindervaliden

mindervaliden
Wethouder Zopfi, buurtsportcoaches Demy en Jorn en VV Zundert-vrijwilligers Martin en Bas trapten het initiatief af. Foto: ©Charles van Campenhout

Zundert – Op donderdagavond 28 juni was de officiële aftrap voor het initiatief om sport en bewegen onder ouderen en mindervalide personen te stimuleren. Wethouder Sport Twan Zopfi, vrijwilligers van VV Zundert en de twee buurtsportcoaches trapten samen bij VV Zundert het initiatief af. De buurtsportcoaches gaan de behoeften van ouderen en mindervaliden in kaart brengen en verenigingen vragen naar het huidige sportaanbod. Ze starten deze maand en trekken hiervoor de dorpskernen in. In september ligt er een plan om de behoeften en het aanbod op elkaar af te stemmen. 

 “Sporten is gezond, draagt bij aan een beter welzijn en vergroot iemands sociaal netwerk. Het is ontzettend belangrijk dat zoveel mogelijk mensen toegang hebben tot sporten en bewegen. Daarom ben ik erg trots dat we starten met de buurtsportcoaches. Zij gaan met ouderen en mindervaliden in gesprek om te horen waar hun sportbehoeften liggen. Ook gaan ze met sportaanbieders rondom tafel. Zo krijgen we een goed beeld van de wensen en het huidig aanbod, zodat deze beter op elkaar afgestemd kunnen worden,” aldus wethouder Twan Zopfi.

Na de inventarisatieperiode gaan de buurtsportcoaches de doelgroepen ondersteunen bij sport- en bewegingsactiviteiten die bij hen past en verenigingen ondersteunen bij het uitbreiden dan wel verbeteren van hun aanbod. De buurtsportcoaches zijn in dienst van Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en werken in opdracht van de gemeente Zundert aan dit initiatief.

VV Zundert start met G-elftal

VV Zundert is één van de sportaanbieders in de gemeente die activiteiten wil aanbieden voor mindervaliden. Begin 2018 kondigden vrijwilligers aan dat zij een G-elftal willen oprichten voor kinderen met een beperking. De buurtsportcoaches zijn gisteren alvast met hen in gesprek gegaan.

Meer informatie

Wilt u in contact komen met de buurtsportcoaches? Dat kan. Hun contactgegevens zijn: Demy Weertman: demy.weertman@ssnb.nl en Jorn Magielse: jorn.magielse@ssnb.nl

Voor meer informatie: www.ssnb.nl of 06 – 41 33 85 63.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam